Banenvinden.NL

Ben je opzoek naar een baan? Wil je groeien in je carrière? Op deze site geven we je tips over hoe je dit het beste kan doen en hoe je het maximale uit je carrière kan halen. 

Ontdek waarom je collega's meer weten?! Waarom hebben andere sneller een baan? Ontdek waarom.

 BanenVinden

Uiteraard is het vinden van een leuke en interessante baan op internet een goede start, maar eigenlijk begint het echte werk nu pas. Jij moet nu gaan zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Hoe je dit het beste kan doen en waar je op moet letten kan je vinden in onze sollicitatie tips. Hierin staat in diverse stappen van het sollicitatie proces beschreven waar je op moet letten. Op deze manier kan jij het maximale uit jezelf halen en uiteraard laten zien wat je potentie is.

In het deel met de checklist voor het sollicitatiegesprek kan je meer informatie vinden over een goede voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Waar moet je allemaal op letten en hoe kan je zorgen dat je een goede indruk maakt tijdens het sollicitatiegesprek. Met deze sollicitatie checklist heb je alvast een goede stap gezet voor de beste voorbereiding.

Stel je wilt graag solliciteren op een nieuwe baan in een andere (onbekende) branche. Door je te verdiepen in deze branche kan je kijken of de branche je wat lijkt. Uiteraard krijg je meer achtergrond informatie over deze branche en kan je je goed voorbereiden. Meer informatie kan je vinden bij ons deel over de branches.

In de afbeeldingen tref je de meest actuele blogs aan over de branches.

 

Vakantie!

De vakantie periode is weer in aantocht. Dit is voor jou een perfect moment om eens rustig na te denken over je huidige baan (of wat je wilt gaan worden als je nog geen baan hebt). Is dit wat je wilt blijven doen, heb je het nog naar je zin, of zijn er nog mooie kansen voor een nieuwe baan?! Wij zouden zeggen kijk eens rond op onze site, wellicht zijn er nog mooie banen welke op jou wachten. 

Opzoek naar werk tijdens de vakantie? Lees een onze blog over "Je succes op een vakantiebaan vergroten"

Carrière!

Je zit al een tijdje vast in je huidige functie en je wil graag eens doorgroeien. Hoe doe je dit het beste en kan je zorgen dat jij je carrière een boost geeft. Wij hebben goede tips en blogs om net wat meer uit jezelf te halen. Ga voor die carrière jij hebt het in je! Lees hier meer!


Hoe kan jij jezelf het beste verkopen tijdens het sollicitatiegesprek?

Als jij wat bij een klant wilt verkopen moet je kennis hebben over het product of de dienst die je wilt aanbieden en je moet kennis hebben van je klant. Wat is voor de klant belangrijk en wat zijn de “unique selling points” die aansluiten bij de wensen van de klant, waarmee trigger je de klant. Als jij je op deze manier voorbereid zoals je bij een sales gesprek doet, dan kan je je succes op een baan vergroten!

Lees meer »

De banen van de toekomst.

De wereld ziet er over 10 a 20 jaar weer anders uit als nu en er zullen ook andere banen te vinden zijn als nu. Wie had 20 jaar geleden gedacht dat je je geld zou kunnen verdienen met Social Media, als vlogger of influencer. Vaak als je ergens als een van de eerst bent in een nieuwe groeimarkt, is de kans op succes vrij groot. In dit blog gaan we kijken, waar de kansen liggen voor jou en wat jouw baan in de toekomst kan zijn.

Lees meer »

Van ijzererts naar staal, wat weet jij ervan?

Stel je voor dat je voor een bedrijf wilt gaan werken welke producten maakt, waarin staal wordt gebruikt of een bedrijf wat staal verwerkt. Wat weet jij eigenlijk van dit proces? In deze blog leer je meer over het proces van het ertsdelven t/m het product staal.  In het proces van erts naar staal worden diverse zuiveringsstappen toegepast. Wil je verder kennis opdoen en nog meer weten over dit proces kijk eens in deze blog over zuiveringstechnieken.

Lees meer »

Je succes op een vakantiebaan vergroten

In de vakantieperiodes gaan veel mensen lekker met vakantie. Heerlijk een week of een paar weken met verlof even niet meer met je werk bezig zijn (of misschien een beetje), maar lekker ontspannen of andere leuke dingen doen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën voor wat een fijne vakantie is. Het werk staat in veel branches niet stil tijdens de vakantieperiodes, maar gaat gewoon door. In sommige branches is het zelfs vaak nog drukker tijdens de vakantieperiodes, denk maar vooral aan de toeristensector en alles wat daar mee te maken heeft. Dit is een reden dat er vaak vakantiebanen te vinden zijn.

Lees meer »

Vlogger of influencer worden?

Jij wilt graag vlogger of influencer worden, dat kan makkelijk. Je hebt niet veel spullen nodig om een vlogger of influencer te worden, dus de toetredingsdrempel is niet al te hoog. Maarja als je je eerste vlog hebt gemaakt of post hebt geplaatst, dan is 1 ding vrij lastig….veel bezoekers en views krijgen. Dit heb je niet zomaar voor elkaar. Laten we eens wat verder in deze relatief nieuwe industrie van social media duiken. Waar liggen de kansen voor jou?

Lees meer »

De Laboratorium branche

Een vrij brede maar toch niet voor iedereen bekende branche is de laboratoriumbranche. Vaak denk je bij deze branche aan de mensen op het laboratorium welke allemaal proefjes en onderzoeken uitvoeren. Als je beter naar deze branche kijkt, dan is dit zoals met alle branches veel groter.  Je hebt inderdaad de mensen op het laboratorium, maar ook de toeleveranciers welke zorgen dat de spullen en apparatuur op het laboratorium gebruikt kunnen worden en eventueel onderhouden worden.

Lees meer »

TOP BEDRIJVEN

Hieronder staan TOP bedrijven. Door op de bedrijfsnaam te klikken kom je gelijk bij het bedrijf terecht en kan je de beschikbare vacatures vinden. 

Bouw

Jij hebt nog nooit een uitbouw gemaakt? Geen probleem, wellicht is er een leuke baan in deze branche.

Life science / Chemie

Jij kijkt niet elke dag door een microscoop? Geen probleem, wellicht is er een leuke baan in deze branche.