Banenvinden.NL

Ben je opzoek naar een baan? Wil je groeien in je carrière? Op deze site geven we je tips over hoe je dit het beste kan doen en hoe je het maximale uit je carrière kan halen. 

Ontdek waarom je collega's meer weten?! Waarom hebben andere sneller een baan? Ontdek waarom.


Hoe werkt het periodiek systeem der elementen?

Het periodiek systeem wordt ook wel het periodiek systeem der elementen genoemd. Als we kijken naar het periodiek systeem dan is dit een kleurrijke afbeelding, echter de kleuren en plaatsing van de elementen is niet willekeurig. Hoe werkt het Periodiek systeem?

Lees meer »

Het belang van de sales afdeling

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen, als je bedrijf geen geld verdient dan zal het bedrijf niet lang bestaan. Uiteindelijk moet alles een keer terugbetaald worden, dus het is handig als er geld binnenkomt. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze regel, maar deze bedrijven hebben dan meestal ook geen sales afdeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overheidsinstellingen. 

Lees meer »

Communicatie en de valkuilen

Goed communiceren is 1 van de moeilijkste, maar ook belangrijkste dingen binnen een organisatie. Hoe kan je zorgen dat je goed communiceert met andere? En wat zijn nu eigenlijk de valkuilen van communicatie. In deze blog gaan we deze vragen beantwoorden en dieper in op het communiceren.

Lees meer »

Geld besparen of verdienen op de markt (of marktplaats).

We kennen het eigenlijk allemaal wel, de markt en Marktplaats. Wellicht loop je elke week even langs de markt om je boodschappen te doen. Of misschien verkoop of koop je wel eens wat via Marktplaats. Echter sta je er wel eens bij stil dat je hier ook geld kan verdienen? Of geld kan besparen? Laten we eens verder kijken naar de mogelijkheden. 

Lees meer »

De succesvolle elevator pitch

Het is altijd handig als je een elevator pitch kan geven, maar hoe doe je dit? Wat is een succesvolle elevator pitch en hoe en wanneer kan je deze het beste geven. In deze blog gaan we dieper op deze manier van een pitch in. 

Lees meer »

Met sales ervaring kan je meer bereiken

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, iedereen moet een basiskennis van sales hebben! Sales doe je bijna elke dag en heb je nodig, niet alleen op je werk maar ook privé. Als jij goed bent in sales, dan zal je zien dat er heel veel banen zijn waar jij je sales ervaring goed kan gebruiken. Sterker nog, je kan je sales ervaringen gebruiken in het sollicitatiegesprek. Meer hierover kan je lezen in dit blog over sales.

Lees meer »

Succesvol brainstormen!

Brainstormen is een zeer waardevolle techniek om snel nieuwe ideeën of oplossingen van een probleem te krijgen. Maar hoe werkt brainstormen en hoe kan je het meeste rendement uit het brainstormen halen. Lees het hier in onze blog over succesvol brainstormen!

Lees meer »

Hoe gebruik je de STAR methode tijdens je carrière?

Jij wilt graag je carrière laten groeien, dan ontkom je er niet aan om de STAR methode te kennen en te gebruiken tijdens je diverse gesprekken. De STAR methode kun je succesvol gebruiken om voorbeelden van situaties te beschrijven en als reflectie te gebruiken. De STAR methode wordt ook wel eens de STARR methode gebruikt. In deze blog bespreken we beide methodes. 

Lees meer »

Hoe plan je een succesvolle carrière?

Een goede carrière komt niet zomaar uit de lucht vallen en heeft een strategie nodig met een goede en realistische planning. Voor een succesvolle carrière of loopbaan moet je dus een goede planning hebben, maar hoe maak je een succesvolle planning voor je carrière?

Lees meer »

Wat is CRISPR?

CRISPR staat voor Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats en is een technologie die kan worden gebruikt om genen te bewerken en te verbeteren. Kort gezegd is het met CRISPR mogelijk om een ​​specifiek stukje DNA in een cel te vinden en om dat stuk DNA te veranderen. CRISPR is een soort technologie voor genbewerking, waarmee wetenschappers snel en nauwkeuriger genen in DNA kunnen 'knippen' en 'plakken'

Lees meer »

Welke zuiveringstechnieken zijn er?

Voordat we ingaan op de verschillende soorten zuiveringstechnieken, kijken we eerst wat zuiveringstechnieken zijn. Het woord zuiveringstechnieken bestaat uit 2 woorden, zuiveren en technieken. Zuiveren betekent het reinigen of iets verwijderen wat ongewenst is. Bij water is het bijvoorbeeld het verwijderen van ongewenste stoffen of deeltjes. Met het woord techniek bedoelen we de technologie die gebruikt wordt voor het zuiveren van het product.

Lees meer »

Klaar met je studie? En nu solliciteren!

Jij bent klaar of bijna klaar met je studie! En wat nu? Dit is een goede vraag en je hebt geluk je bent hiervoor op de goede site. Op deze site staan blogs en tips om je kansen te vergroten om een (goed betaalde) baan te vinden te krijgen! Heb jij al raak geschoten met je sollicitatiegesprek?

Lees meer »

Feedback krijgen is goed voor je carrière.

Jij denkt dat je je werk goed doet. Maar is dit ook echt zo? Hoe ziet een ander jou? En hoe kan je feedback benutten om jezelf te verbeten?! Met goede feedback kan je deze informatie verkrijgen en ervan leren om een nog beter persoon van jezelf te maken. Gebruik de waardevolle feedback voor je succesvolle carrière. 

Lees meer »

Netwerken is goed voor je carrière.

Als je wilt doorgroeien binnen een bedrijf of ergens anders wilt gaan werken dan is het handig als je een goed netwerk hebt. Met dit netwerk kan je je succes vergroten of zelfs een nieuwe functie of baan aangeboden krijgen. De noodzaak van een goed netwerk is duidelijk, maar hoe bouw je een goed netwerk op?

Lees meer »

SMART methode

Stel je voor dat je doelen voor jezelf wilt stellen, hoe stel je goede en realistische doelen? Vaak zie je dat er doelen zijn welke totaal niet realistisch zijn en dan ook niet gehaald worden. Wil je betere en haalbare doelen, dan kan je hiervoor de SMART methode gebruiken.

Lees meer »

Help, automatisering neemt mijn werk over!

Steeds meer processen op je werk worden geautomatiseerd, is hierdoor jouw baan nog wel toekomstbestendig? Of biedt automatiseren juist kansen voor jou? In dit blog zullen we dieper er op ingaan wat deze toekomstige veranderingen voor jou kunnen betekenen. Maar vooral hoe jij deze veranderingen van automatiseren kan ombuigen in kansen. 

Lees meer »

Hoe kan jij jezelf het beste verkopen tijdens het sollicitatiegesprek?

Als jij wat bij een klant wilt verkopen moet je kennis hebben over het product of de dienst die je wilt aanbieden en je moet kennis hebben van je klant. Wat is voor de klant belangrijk en wat zijn de “unique selling points” die aansluiten bij de wensen van de klant, waarmee trigger je de klant. Als jij je op deze manier voorbereid zoals je bij een sales gesprek doet, dan kan je je succes op een baan vergroten!

Lees meer »

De banen van de toekomst.

De wereld ziet er over 10 a 20 jaar weer anders uit als nu en er zullen ook andere banen te vinden zijn als nu. Wie had 20 jaar geleden gedacht dat je je geld zou kunnen verdienen met Social Media, als vlogger of influencer. Vaak als je ergens als een van de eerst bent in een nieuwe groeimarkt, is de kans op succes vrij groot. In dit blog gaan we kijken, waar de kansen liggen voor jou en wat jouw baan in de toekomst kan zijn.

Lees meer »

Van ijzererts naar staal, wat weet jij ervan?

Stel je voor dat je voor een bedrijf wilt gaan werken welke producten maakt, waarin staal wordt gebruikt of een bedrijf wat staal verwerkt. Wat weet jij eigenlijk van dit proces? In deze blog leer je meer over het proces van het ertsdelven t/m het product staal.  In het proces van erts naar staal worden diverse zuiveringsstappen toegepast. Wil je verder kennis opdoen en nog meer weten over dit proces kijk eens in deze blog over zuiveringstechnieken.

Lees meer »

Je succes op een vakantiebaan vergroten

In de vakantieperiodes gaan veel mensen lekker met vakantie. Heerlijk een week of een paar weken met verlof even niet meer met je werk bezig zijn (of misschien een beetje), maar lekker ontspannen of andere leuke dingen doen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën voor wat een fijne vakantie is. Het werk staat in veel branches niet stil tijdens de vakantieperiodes, maar gaat gewoon door. In sommige branches is het zelfs vaak nog drukker tijdens de vakantieperiodes, denk maar vooral aan de toeristensector en alles wat daar mee te maken heeft. Dit is een reden dat er vaak vakantiebanen te vinden zijn.

Lees meer »

Vlogger of influencer worden?

Jij wilt graag vlogger of influencer worden, dat kan makkelijk. Je hebt niet veel spullen nodig om een vlogger of influencer te worden, dus de toetredingsdrempel is niet al te hoog. Maarja als je je eerste vlog hebt gemaakt of post hebt geplaatst, dan is 1 ding vrij lastig….veel bezoekers en views krijgen. Dit heb je niet zomaar voor elkaar. Laten we eens wat verder in deze relatief nieuwe industrie van social media duiken. Waar liggen de kansen voor jou?

Lees meer »

De Laboratorium branche

Een vrij brede maar toch niet voor iedereen bekende branche is de laboratoriumbranche. Vaak denk je bij deze branche aan de mensen op het laboratorium welke allemaal proefjes en onderzoeken uitvoeren. Als je beter naar deze branche kijkt, dan is dit zoals met alle branches veel groter.  Je hebt inderdaad de mensen op het laboratorium, maar ook de toeleveranciers welke zorgen dat de spullen en apparatuur op het laboratorium gebruikt kunnen worden en eventueel onderhouden worden.

Lees meer »

BanenVinden

Uiteraard is het vinden van een leuke en interessante baan op internet een goede start, maar eigenlijk begint het echte werk nu pas. Jij moet nu gaan zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Hoe je dit het beste kan doen en waar je op moet letten kan je vinden in onze sollicitatie tips. Hierin staat in diverse stappen van het sollicitatie proces beschreven waar je op moet letten. Op deze manier kan jij het maximale uit jezelf halen en uiteraard laten zien wat je potentie is.

In het deel met de checklist voor het sollicitatiegesprek kan je meer informatie vinden over een goede voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Waar moet je allemaal op letten en hoe kan je zorgen dat je een goede indruk maakt tijdens het sollicitatiegesprek. Met deze sollicitatie checklist heb je alvast een goede stap gezet voor de beste voorbereiding.

Stel je wilt graag solliciteren op een nieuwe baan in een andere (onbekende) branche. Door je te verdiepen in deze branche kan je kijken of de branche je wat lijkt. Uiteraard krijg je meer achtergrond informatie over deze branche en kan je je goed voorbereiden. Meer informatie kan je vinden bij ons deel over de branches.

In de afbeeldingen tref je de meest actuele blogs aan over de branches.

 

TOP BEDRIJVEN

Hieronder staan TOP bedrijven. Door op de bedrijfsnaam te klikken kom je gelijk bij het bedrijf terecht en kan je de beschikbare vacatures vinden. 

Bouw

Jij hebt nog nooit een uitbouw gemaakt? Geen probleem, wellicht is er een leuke baan in deze branche.

Life science / Chemie

Jij kijkt niet elke dag door een microscoop? Geen probleem, wellicht is er een leuke baan in deze branche.