Klaar met je studie? En nu solliciteren!

Jij bent klaar of bijna klaar met je studie! En wat nu? Dit is een goede vraag en je hebt geluk je bent hiervoor op de goede site. Op deze site staan blogs en tips om je kansen te vergroten om een (goed betaalde) baan te vinden te krijgen! Heb jij al raak geschoten met je sollicitatiegesprek?

 

Als je terugkijkt heb je heel hard en lang gestudeerd om je diploma te halen, misschien heb je wel een HBO, Master of PhD behaald. Van harte gefeliciteerd! Het hard werken heeft zijn doel behaald….of toch niet?

Het behalen van een diploma is een mooie stap om uiteindelijk een leuke baan te vinden en natuurlijk iets te doen met wat je allemaal hebt geleerd! Breng in de praktijk die ervaring de markt wacht op je!

De mark verkennen

Het zoeken naar een baan, begint eigenlijk al op je opleiding. Als het goed is heb jij je gespecialiseerd in een bepaalde richting. Het is tijdens je opleiding al belangrijk om meer te weten te komen over de mark, waar liggen de kansen en wat zou je willen. Om je te oriënteren kan je bijvoorbeeld banenbeurzen bezoeken of gewoon een branche beurs om eens te kijken wat voor een bedrijven er allemaal zijn. Vaak solliciteert iedereen bij de bekende bedrijven, maar wellicht kom je een onbekend bedrijf tegen, welke op zoek is naar jou! 

 

Tip: onder de Laboratorium branche hebben we diverse banen voor je gevonden en de branche nader onderzocht. 

Banen gevonden

Je hebt inmiddels een aantal leuke banen op het oog. Het is nu de bedoeling om van deze baan jouw baan te maken. Je moet nu proberen een juiste CV op te stellen en jezelf in de picture te zetten, zodat je uitgenodigd gaat worden voor een gesprek. Hoe je dit precies kan doen, kan je vinden in onze blog Sollicitatie tips

Hierin kan je van het begin, tot het krijgen van de baan, tips vinden. 

 

Als je nog nooit een echt sollicitatiegesprek hebt gedaan is het wellicht handig om ook te weten hoe de hele werving en selectie procedure werkt.

Probeer je zo goed mogelijk voor te bereiden! (met 5 minuten ben je weer wat informatie rijker!)

Je hebt een baan!

Je hebt inmiddels een baan, veel mensen denken dat je met een aantal weken gelijk carrière kan maken. Graag willen we je uit de droom helpen, zo werkt het bij de meeste bedrijven helaas niet. Allereerst het is goed dat je ambities hebt en wilt (door)groeien. Om een carrière te kunnen maken binnen het bedrijf is het goed om vanaf dag 1 aan je netwerk te werken. Naast je eigen team is het belangrijk om alvast goede mensen te leren kennen. Welke mensen zijn gemotiveerd en zouden jou eventueel verder kunnen brengen binnen het bedrijf. Welke collega’s hebben een groot netwerk en zouden jou weer kunnen voorstellen aan andere collega’s (of andere mensen buiten je bedrijf). Blijf altijd werken aan je netwerk, je kan bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsborrel prima met andere mensen (van andere afdelingen) in contact komen. Meer weten over het belang van je netwerk kan je vinden onder Netwerken is goed voor je carrière

Banen van de toekomst

Uiteindelijk is de baan welke jij kiest en hoe je carrière eruit ziet, jouw keuze. Echter sommige dingen heb je niet in de hand. Stel je voor dat jij bij een bedrijf wilt gaan werken welke met een techniek werkt welke niet echt toekomstbestendig is. Als je start met je carrière is het handig om hierover na te denken. Wil jij gaan werken in een branche of bedrijf welke niet toekomstbestendig is? Straks heb je veel werkervaring en kennis van een techniek die niemand gebruikt. Jammer, in dit geval kan je beter investeren in een bedrijf welke een techniek gebruikt welke in de toekomst nodig is. In dit geval zou jouw werkervaring en kennis geld waard zijn en zo kan je makkelijker werken aan een (goed betaalde) succesvolle carrière.

Meer weten over welke branches interessant zijn in de toekomst kan je vinden in de banen van de toekomst .

Ben je nog bezig met een studie welke niet leuk is of ben je nog opzoek naar een studie, maar je weet niet wat. Zoek dan snel op onze studie generators:

MBO studie generator

HBO studie generator

Wo studie generator

Hier kan je alle studies vinden. We weten zeker dat er wat voor je tussen zit. Studeren is goed voor je ontwikkeling, ga ervoor!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.