SMART methode

Stel je voor dat je doelen voor jezelf wilt stellen, hoe stel je goede en realistische doelen? Vaak zie je dat er doelen zijn welke totaal niet realistisch zijn en dan ook niet gehaald worden. Wil je betere en haalbare doelen, dan kan je hiervoor de SMART methode gebruiken.

Lees meer »

Netwerken is goed voor je carrière.

Als je wilt doorgroeien binnen een bedrijf of ergens anders wilt gaan werken dan is het handig als je een goed netwerk hebt. Met dit netwerk kan je je succes vergroten of zelfs een nieuwe functie of baan aangeboden krijgen. De noodzaak van een goed netwerk is duidelijk, maar hoe bouw je een goed netwerk op?

Lees meer »

Feedback krijgen is goed voor je carrière.

Jij denkt dat je je werk goed doet. Maar is dit ook echt zo? Hoe ziet een ander jou? En hoe kan je feedback benutten om jezelf te verbeten?! Met goede feedback kan je deze informatie verkrijgen en ervan leren om een nog beter persoon van jezelf te maken. Gebruik de waardevolle feedback voor je succesvolle carrière. 

Lees meer »

Klaar met je studie? En nu solliciteren!

Jij bent klaar of bijna klaar met je studie! En wat nu? Dit is een goede vraag en je hebt geluk je bent hiervoor op de goede site. Op deze site staan blogs en tips om je kansen te vergroten om een (goed betaalde) baan te vinden te krijgen! Heb jij al raak geschoten met je sollicitatiegesprek?

Lees meer »

Hoe plan je een succesvolle carrière?

Een goede carrière komt niet zomaar uit de lucht vallen en heeft een strategie nodig met een goede en realistische planning. Voor een succesvolle carrière of loopbaan moet je dus een goede planning hebben, maar hoe maak je een succesvolle planning voor je carrière?

Lees meer »

Hoe gebruik je de STAR methode tijdens je carrière?

Jij wilt graag je carrière laten groeien, dan ontkom je er niet aan om de STAR methode te kennen en te gebruiken tijdens je diverse gesprekken. De STAR methode kun je succesvol gebruiken om voorbeelden van situaties te beschrijven en als reflectie te gebruiken. De STAR methode wordt ook wel eens de STARR methode gebruikt. In deze blog bespreken we beide methodes. 

Lees meer »

Succesvol brainstormen!

Brainstormen is een zeer waardevolle techniek om snel nieuwe ideeën of oplossingen van een probleem te krijgen. Maar hoe werkt brainstormen en hoe kan je het meeste rendement uit het brainstormen halen. Lees het hier in onze blog over succesvol brainstormen!

Lees meer »

De succesvolle elevator pitch

Het is altijd handig als je een elevator pitch kan geven, maar hoe doe je dit? Wat is een succesvolle elevator pitch en hoe en wanneer kan je deze het beste geven. In deze blog gaan we dieper op deze manier van een pitch in. 

Lees meer »

Communicatie en de valkuilen

Goed communiceren is 1 van de moeilijkste, maar ook belangrijkste dingen binnen een organisatie. Hoe kan je zorgen dat je goed communiceert met andere? En wat zijn nu eigenlijk de valkuilen van communicatie. In deze blog gaan we deze vragen beantwoorden en dieper in op het communiceren.

Lees meer »

SWOT analyse

Een SWOT analyse is een veelgebruikte methode om je markt in kaart te brengen. Wat zijn de interne en externe factoren voor jouw bedrijf die jouw speelveld bepalen? Het woord SWOT staat voor: Strenghts, Weaknesses, Opportunities en Threats. Maar hoe zet je deze goede SWOT analyse in?

Lees meer »