8 manieren om als jongere succesvol, gelukkig en gezond te worden

Als je jong bent, is het belangrijk om te werken aan je toekomst. Door duidelijke doelen op te stellen, een passie te volgen, te investeren in je opleiding en persoonlijke ontwikkeling, gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging, een balans te vinden tussen werk en privé, tijd vrij te maken voor ontspanning en plezier, goede sociale contacten te onderhouden, professioneel advies in te winnen als het nodig is, te leren hoe je met stress om kunt gaan en dankbaar en positief te zijn, kun je succesvol, gelukkig en gezond worden.

Lees meer »

Hoe je succesvol kunt beleggen: 7 tips voor beginners

Beleggen kan een effectief middel zijn om je financiële doelen te bereiken, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je begint. Door duidelijke doelen op te stellen, een divers portfolio samen te stellen, op tijd te beginnen, op de hoogte te blijven van de markt, professioneel advies in te winnen, geduldig te zijn en voldoende liquiditeit aan te houden, kun je de kans op succes vergroten.

Lees meer »

Hoe onderhandel je het beste over je salaris? 6 tips voor succes

Als het tijd is voor een nieuwe baan of een salarisverhoging, wil je natuurlijk het beste salaris krijgen dat je kan krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het salaris krijgt dat je verdient? Hier zijn enkele stappen die je kunt doorlopen om het beste resultaat te behalen tijdens het onderhandelen over je salaris,maar wist je dat het ook belangrijk is om te onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden? 

Lees meer »

Toekomstige werkplekken: hoe ziet de wereld van morgen eruit?

In de huidige tijd van snelle technologische veranderingen is het moeilijk om te voorspellen hoe de wereld van morgen eruit zal zien. Een ding is echter zeker: de manier waarop we werken zal waarschijnlijk sterk veranderen. In dit artikel zullen we een aantal trends bespreken die van invloed zullen zijn op de toekomstige werkplek.

Lees meer »

Waarom een leven lang leren goed is voor jou en je carrière

Een leven lang leren is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Of het nu gaat om bijscholing, een opleiding of het volgen van een cursus, het is belangrijk om te blijven leren en ontwikkelen. Maar waarom is een leven lang leren eigenlijk goed voor jou en je carrière? In dit artikel geven we je 3 redenen waarom het belangrijk is om te blijven leren.

Lees meer »

SMART methode

Stel je voor dat je doelen voor jezelf wilt stellen, hoe stel je goede en realistische doelen? Vaak zie je dat er doelen zijn welke totaal niet realistisch zijn en dan ook niet gehaald worden. Wil je betere en haalbare doelen, dan kan je hiervoor de SMART methode gebruiken.

Lees meer »

Netwerken is goed voor je carrière.

Als je wilt doorgroeien binnen een bedrijf of ergens anders wilt gaan werken dan is het handig als je een goed netwerk hebt. Met dit netwerk kan je je succes vergroten of zelfs een nieuwe functie of baan aangeboden krijgen. De noodzaak van een goed netwerk is duidelijk, maar hoe bouw je een goed netwerk op?

Lees meer »

Feedback krijgen is goed voor je carrière.

Jij denkt dat je je werk goed doet. Maar is dit ook echt zo? Hoe ziet een ander jou? En hoe kan je feedback benutten om jezelf te verbeten?! Met goede feedback kan je deze informatie verkrijgen en ervan leren om een nog beter persoon van jezelf te maken. Gebruik de waardevolle feedback voor je succesvolle carrière. 

Lees meer »

Klaar met je studie? En nu solliciteren!

Jij bent klaar of bijna klaar met je studie! En wat nu? Dit is een goede vraag en je hebt geluk je bent hiervoor op de goede site. Op deze site staan blogs en tips om je kansen te vergroten om een (goed betaalde) baan te vinden te krijgen! Heb jij al raak geschoten met je sollicitatiegesprek?

Lees meer »

Hoe plan je een succesvolle carrière?

Een goede carrière komt niet zomaar uit de lucht vallen en heeft een strategie nodig met een goede en realistische planning. Voor een succesvolle carrière of loopbaan moet je dus een goede planning hebben, maar hoe maak je een succesvolle planning voor je carrière?

Lees meer »

Hoe gebruik je de STAR methode tijdens je carrière?

Jij wilt graag je carrière laten groeien, dan ontkom je er niet aan om de STAR methode te kennen en te gebruiken tijdens je diverse gesprekken. De STAR methode kun je succesvol gebruiken om voorbeelden van situaties te beschrijven en als reflectie te gebruiken. De STAR methode wordt ook wel eens de STARR methode gebruikt. In deze blog bespreken we beide methodes. 

Lees meer »

Succesvol brainstormen!

Brainstormen is een zeer waardevolle techniek om snel nieuwe ideeën of oplossingen van een probleem te krijgen. Maar hoe werkt brainstormen en hoe kan je het meeste rendement uit het brainstormen halen. Lees het hier in onze blog over succesvol brainstormen!

Lees meer »

De succesvolle elevator pitch

Het is altijd handig als je een elevator pitch kan geven, maar hoe doe je dit? Wat is een succesvolle elevator pitch en hoe en wanneer kan je deze het beste geven. In deze blog gaan we dieper op deze manier van een pitch in. 

Lees meer »

Communicatie en de valkuilen

Goed communiceren is 1 van de moeilijkste, maar ook belangrijkste dingen binnen een organisatie. Hoe kan je zorgen dat je goed communiceert met andere? En wat zijn nu eigenlijk de valkuilen van communicatie. In deze blog gaan we deze vragen beantwoorden en dieper in op het communiceren.

Lees meer »

SWOT analyse

Een SWOT -analyse is een strategisch planningstool dat wordt gebruikt om de sterke punten, zwakke punten, kansen en bedreigingen die betrokken zijn bij een bedrijf of project te evalueren. Deze analyse kan helpen bij het identificeren van zowel interne als externe factoren die het succes van het bedrijf of het project kunnen beïnvloeden. Door deze factoren te identificeren, kunnen individuen of teams strategieën ontwikkelen om te profiteren van sterke punten, zwakke punten te overwinnen, kansen te profiteren en bedreigingen te verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat het bedrijf of het project goed gepositioneerd is voor succes.

Lees meer »

Hoe moet je werken aan je carrière

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om te werken aan je carrière. Een van de belangrijkste redenen is dat je zo meer kans maakt om een baan te vinden die bij je past en die je interesses en vaardigheden benut. Als je werkt aan je carrière, kun je ook in aanmerking komen voor salarisverhogingen en promotiekansen, wat kan leiden tot een hoger inkomen.

Lees meer »

Meer geld verdienen

Er zijn verschillende manieren waarop je meer geld kunt verdienen. Een van de belangrijkste manieren is door te zoeken naar een baan met een hoger salaris. Dit kan betekenen dat je overweegt om te solliciteren naar een functie met meer verantwoordelijkheden of een functie in een andere branche met betere salarismogelijkheden.

Lees meer »

Hoe kan je beter in Sales worden?

In de wereld van sales is het belangrijk om continu te blijven leren en verbeteren. Of je nu net begint in sales of al jaren ervaring hebt, er is altijd ruimte om te groeien en beter te worden in wat je doet. Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn enkele tips om je te helpen beter te worden in sales:

Lees meer »

Hoe kan ik een betere inkoper worden?

Als inkoper ben je verantwoordelijk voor het inkopen van goederen of diensten voor een bedrijf. Je onderhandelt met leveranciers over prijzen, voorwaarden en levertijden, en je zorgt ervoor dat je bedrijf de beste deal krijgt. Maar wat maakt een inkoper een goede inkoper en wat zijn de belangrijkste vaardigheden die een inkoper moet hebben?

Lees meer »

Hoe wordt ik een goede manager?

Een manager is iemand die verantwoordelijk is voor het leiden en begeleiden van een team of afdeling binnen een organisatie. Een goede manager is iemand die in staat is om het beste uit zijn of haar team te halen en die het vertrouwen van zijn of haar teamgenoten heeft gewonnen. Maar wat zijn de voordelen van een goede manager en hoe kan hij of zij een goed team vormen? En wat kan een manager doen om beter te worden?

Lees meer »