6 tips voor je sollicitatiegesprek

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw kansen op het krijgen van de baan te vergroten:

 1. Wees goed voorbereid op het gesprek: Zorg dat u zich goed voorbereidt op het gesprek door te leren over het bedrijf, de rol en de verwachtingen die ze hebben van iemand in die rol.

 2. Maak een goede indruk: Probeer op tijd te komen, zorg dat u gepast gekleed bent en maak contact met de interviewer voordat het gesprek begint.

 3. Laat uw vaardigheden zien: Tijdens het gesprek is het belangrijk om aan te tonen dat u de vaardigheden hebt die nodig zijn voor de rol. Geef voorbeelden van hoe u deze vaardigheden in het verleden hebt gebruikt.

 4. Laat uw passie voor het werk zien: Laat zien dat u gemotiveerd bent om deze baan te krijgen en dat u enthousiast bent over het werk dat u zult doen.

 5. Stel vragen: Stel vragen aan de interviewer om te laten zien dat u geïnteresseerd bent in de rol en het bedrijf. Dit geeft ook aan dat u nadenkt over hoe u bij het bedrijf past.

 6. Laat uw persoonlijkheid zien: Probeer uw persoonlijkheid te laten zien tijdens het gesprek, zodat de interviewer een beter beeld krijgt van wie u bent en hoe u bij het bedrijf past.

Ik hoop dat deze tips u helpen om u voor te bereiden op uw sollicitatiegesprek en om uw kansen op het krijgen van de baan te vergroten. Succes!

Welke vragen kan ik het beste stellen?

Tijdens het sollicitatiegesprek is het belangrijk om vragen te stellen om meer te weten te komen over de baan en om te laten zien dat u geïnteresseerd bent in de rol en het bedrijf. Hieronder geef ik een aantal vragen die u kunt stellen om meer te weten te komen over de baan:

 1. Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van deze rol?

 2. Wat zijn de belangrijkste doelen voor iemand in deze rol?

 3. Hoe wordt prestatie gemeten in deze rol?

 4. Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor iemand in deze rol?

 5. Hoe past deze rol in het grotere plaatje van het bedrijf?

 6. Wat is het opleidings- en ontwikkelingsbeleid van het bedrijf voor medewerkers in deze rol?

 7. Hoe ziet de ideale kandidaat voor deze rol eruit?

 8. Wat zijn de groeimogelijkheden binnen het bedrijf voor iemand in deze rol?

Ik hoop dat deze vragen u helpen om meer te weten te komen over de baan en om uw kansen op het krijgen van de baan te vergroten. Succes!