Hoe kan je beter in Sales worden?

In de wereld van sales is het belangrijk om continu te blijven leren en verbeteren. Of je nu net begint in sales of al jaren ervaring hebt, er is altijd ruimte om te groeien en beter te worden in wat je doet. Maar hoe doe je dat precies? Hier zijn enkele tips om je te helpen beter te worden in sales:

 1. Zet de klant centraal: Het is belangrijk om te onthouden dat sales niet alleen om jou gaat, maar om de behoeften en wensen van de klant. Probeer altijd te begrijpen wat de klant nodig heeft en hoe jij daarmee van dienst kunt zijn.

 2. Wees voorbereid: Ga goed voorbereid naar elk verkoopgesprek. Dat betekent dat je de producten of diensten die je aanbiedt goed kent en dat je weet wat de specifieke behoeften van de klant zijn.

 3. Luister naar de klant: Het is belangrijk om te luisteren naar wat de klant te zeggen heeft. Door aandachtig te luisteren, kun je beter begrijpen wat de klant nodig heeft en hoe jij daarmee van dienst kunt zijn.

 4. Wees niet te hardnekkig: Het is belangrijk om enthousiast te zijn over wat je aanbiedt, maar wees niet te hardnekkig als de klant duidelijk aangeeft dat hij of zij niet geïnteresseerd is. Respecteer het besluit van de klant en blijf professioneel.

 5. Blijf leren: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied. Door te leren, kun je nieuwe ideeën opdoen en blijf je up-to-date met wat er speelt in de markt.

Door deze tips te volgen, kun je je vaardigheden als verkoper verbeteren en beter worden in wat je doet. Onthoud altijd dat de klant centraal staat en blijf leren om up-to-date te blijven. Zo kun je succesvol zijn in de wereld van sales. Wil je meer weten over het belang van de salesafdeling klik dan op deze link. 

Welke Sales trainingen zijn handig om te kennen?

Er zijn verschillende sales trainingen die nuttig kunnen zijn om te kennen, afhankelijk van je doelen en de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Sommige populaire sales trainingen omvatten:

 1. Fundamentals of Selling: Deze training richt zich op de basisprincipes van het verkopen, zoals hoe je klanten aanspreekt, hoe je luistert naar hun behoeften en hoe je overtuigend presenteert.

 2. Advanced Sales Techniques: Deze training gaat dieper in op geavanceerde technieken voor het verkopen, zoals hoe je met weerstand omgaat, hoe je de waarde van je product of dienst presenteert en hoe je de verkoop afrondt.

 3. Verkoop aan grotere klanten: Deze training richt zich op het verkopen aan grotere klanten, zoals bedrijven of overheden. Het omvat onder andere hoe je complexe verkoopcycli aanpakt en hoe je samenwerkt met andere afdelingen binnen het bedrijf.

 4. Verkoop aan de B2B-markt: Deze training richt zich op het verkopen aan andere bedrijven in plaats van aan consumenten. Het omvat onder andere hoe je een professioneel netwerk opbouwt, hoe je klantrelaties opbouwt en hoe je long-termijnverkoopstrategieën ontwikkelt.

 5. Social selling: Deze training richt zich op het gebruik van sociale media en digitale marketingtechnieken om te verkopen. Het omvat onder andere hoe je online aanwezigheid opbouwt, hoe je digitale netwerken opbouwt en hoe je jezelf presenteert op sociale media.

Er zijn vele andere sales trainingen beschikbaar, afhankelijk van wat je wilt leren en wat voor soort verkoop je doet. Het is belangrijk om te overwegen welke trainingen het beste bij jouw behoeften passen en je verkoopvaardigheden verder te ontwikkelen.

Learning by doing, leer van je klanten.

Als je in de sales werkt, is het belangrijk om te leren van je klanten. Door goed te luisteren naar wat ze te zeggen hebben en hun feedback te accepteren, kun je niet alleen beter begrijpen wat ze nodig hebben, maar ook je verkoopvaardigheden verbeteren. Hier zijn enkele dingen die je kunt leren van je klanten:

 1. Wat hun behoeften zijn: Door goed te luisteren naar wat je klanten te zeggen hebben, kun je beter begrijpen wat hun behoeften en wensen zijn. Dit kan je helpen om beter afgestemde producten of diensten aan te bieden en om je verkoopargumenten af te stemmen op wat de klant nodig heeft.

 2. Hoe je het beste kunt communiceren: Door te luisteren naar wat je klanten zeggen, kun je beter begrijpen hoe ze het beste communiceren en welke taal ze het liefste gebruiken. Dit kan je helpen om beter afgestemde presentaties te geven en om je verkoopgesprekken efficiënter te laten verlopen.

 3. Wat ze waarderen: Door te luisteren naar wat je klanten waarderen, kun je beter begrijpen wat ze zoeken in een product of dienst. Dit kan je helpen om je aanbod af te stemmen op wat ze willen en om je verkoopargumenten te versterken.

 4. Wat ze willen veranderen: Door te luisteren naar wat je klanten willen veranderen of verbeteren, kun je beter begrijpen wat ze zoeken in een product of dienst. Dit kan je helpen om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen die aansluiten op wat ze zoeken.

 5. Wat hun zorgen zijn: Door te luisteren naar wat je klanten bezorgd maakt, kun je beter begrijpen wat hun bezwaren zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. Dit kan je helpen om beter afgestemde verkoopargumenten te geven en om geruststelling te geven waar nodig.

Door te leren van je klanten, kun je je verkoopvaardigheden verbeteren en beter afgestemde producten en diensten aanbieden. Het is daarom belangrijk om goed te luisteren en feedback te accepteren, zodat je kunt blijven leren en groeien als verkoper.