Feedback krijgen is goed voor je carrière.

Jij denkt dat je je werk goed doet. Maar is dit ook echt zo? Hoe ziet een ander jou? En hoe kan je dit benutten om jezelf te verbeten?! Met goede feedback kan je deze informatie verkrijgen en ervan leren om een nog beter persoon van jezelf te maken. Gebruik de waardevolle feedback voor je carrière.

 

Je doet je werk op een bepaalde manier, wellicht omdat het voor jou zo lekker werkt. Echter hoe kijkt een ander tegen jou werk aan. Een goede manier om dit te achterhalen is feedback krijgen.

Door feedback kan je jezelf een spiegel voorhouden en achterhalen waar je nog kan verbeteren.

 

Sta open voor feedback

Er zijn diverse manier om feedback te krijgen. Een bekend vorm van feedback is kritiek en vaak schiet je dan in de verdediging. Soms is de kritiek terecht en soms ook niet, echter je krijgt de kritiek (feedback) omdat iemand er anders naar kijkt. Probeert van deze feedback te leren, het kan best zijn dat het waardevolle informatie is. Ben je het niet eens met degene; vraag door om ervan te leren, waarom ziet diegene het zo? Oftewel sta open voor feedback, het is waardevolle informatie voor jou!

Het kan ook zo zijn dat je bijna nooit feedback krijgt. Het kan natuurlijk zo zijn dat jij je werk perfect uitvoert, echter is dit zo? Als je nooit feedback krijgt, vraag iemand er een keer naar.

Doe dit niet in een vergadering of in een groep, maar zorg dat je met iemand even apart zit. Op deze manier krijg je goede feedback.

Het is belangrijk bij feedback krijgen om niet in de verdediging te schieten, maar degene te laten uitpraten. Blijf open staan voor deze informatie!

  

Hoe krijg je feedback

Als jij iemand apart hebt genomen en de feedback wil krijgen, dan kan je diverse vragen stellen. 

Stel voor dat je samen aan een project hebt gewerkt of iets op het werk/privé iets hebt meegemaakt. 

  • Je kan vragen hoe vond je het gaan en wat had ik beter kunnen doen?
  • Welke tips heeft hij voor je om het volgende keer nog beter te doen?
  • Heb je iedereen er goed bij betrokken?
  • Is de situatie nu opgelost? 
  • Enz enz.

 

Voor het verkrijgen van feedback kan je collega’s, vrienden, studenten, familie gebruiken, maar ook van je sportteam kan je goede feedback krijgen, oftewel gebruik je netwerk voor feedback. 

 

Een laatste tip als iemand je feedback heeft gegeven en je hebt aan de verbeterpunten gewerkt, vraag de volgende keer of je het beter ging. In dit geval zou diegene zien dat je geluisterd hebt naar hem/haar en dat jij werkt aan jezelf om beter te worden!

 

Succes!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.