Vlogger of influencer worden?

Jij wilt graag vlogger of influencer worden, dat kan makkelijk. Je hebt niet veel spullen nodig om een vlogger of influencer te worden, dus de toetredingsdrempel is niet al te hoog. Maarja als je je eerste vlog hebt gemaakt of post hebt geplaatst, dan is 1 ding vrij lastig….veel bezoekers en views krijgen. Dit heb je niet zomaar voor elkaar. Laten we eens wat verder in deze relatief nieuwe industrie van social media duiken. Waar liggen de kansen voor jou?

 

Wat is een vlogger en wat is een influencer?

Voordat we gaan kijken hoe je het beste vlogger of influencer kan worden, laten we eerst een vertellen wat een vlogger of influencer is. 

 • Een vlog is een soort dagboek wat iemand bijhoud op internet. Vaak word de vlog gemaakt op een video kanaal zoals Youtube. Iemand die een vlog maakt wordt ook wel een vlogger genoemd.  (Een blog is eigenlijk het zelfde als een vlog, maar in dit geval wordt er geen video gemaakt maar, wordt het opgeschreven en geplaatst op internet).
 • Een influencer is iemand die vaak een groot netwerk heeft op social media en via social media producten of diensten bespreek. 

 

Vloggen of influence en views

Je kan de beste en mooiste vlogs maken, mooie plaatjes schieten en alles plaatsen op social media. Je kan alle kanalen benutten die er zijn Instagram, LinkedIn, Youtube enz. enz. …..en dan wachten tot de views binnen komen. Helaas gaat dit nog niet zo snel.

Het is in deze branche nog vrij lastig om veel views te krijgen en uiteindelijk geld te gaan verdienen. Er zijn maar een aantal mensen / programma's zoals Enzo Knol, Nikkie Turorials, StukTV, Dylan Haegens welke bekend zijn met het maken van hun programma's, iedereen doet het op zijn eigen manier en heeft zijn unieke dingen om te vertellen en te doen, zodat er veel mensen kijken. (Denk hierbij aan de politie vlogger).

Als jij wat wilt gaan doen in deze wereld zorg dan dat je iets unieks en nieuws hebt waar mensen graag naar willen kijken, maar vergis je niet, het is hard werken. Je moet telkens zorgen dat je weer een nieuwe vlog maakt of iets nieuws post, zodat mensen geïnteresseerd zijn en blijven. Views krijgen is 1 ding maar de mensen weten te behouden is al een tweede ding wat het niet makkelijker maakt voor jou. 

Eigenlijk probeert een vlogger of influencer een groot net werk op te bouwen. Wil je meer weten over hoe je het beste kan netwerken? lees eens onze blog over Netwerken is goed voor je carrière! 

 

Wat heb je nodig om te vloggen?

Jij hebt besloten om je eerste vlog als influencer of vlogger te gaan plaatsen, maar wat heb je allemaal nodig om dit te doen? Voor je eerste vlog kan je prima je mobiele telefoon gebruiken en de eerste vlog plaatsen met je iPhone of andere smart phone. Het voordeel is dat hier vaak wel goede filmpjes mee geschoten kunnen worden en dat er goede software opzit om je video te bewerken en uiteraard gelijk te kunnen uploaden.  

Mocht je een stap verder willen gaan, dan is je mobiel al lang niet meer goed genoeg. In dit geval heb je een goede vlog camera nodig. Een aantal goede vlog camera's kan je vinden in de link hieronder: 

Bij deze webwinkels staan een hoop vlog camera's te koop. 

Waar moet je op letten:

 • Beeld stabiliteit (beeld stabilisator)
 • Kwaliteit (frames per seconde) / (HD / 4K)
 • Microfoon

Mocht je echt je video's willen gaan bewerken, dan is de bewerkingssoftware ook wellicht interessant om te hebben. In dit geval heb je natuurlijk ook een computer nodig om dit op te doen. Na het bewerken kan je de video uploaden naar bijvoorbeeld YouTube.

Tip: mocht je voor je kind opzoek zijn naar een vlog camera, kijk eens bij de action camera's deze zijn vaak net wat robuuster en kunnen tegen een stootje.  

 

Als laatste en wellicht het belangrijkste is een goed onderwerp om over te vloggen. Het is belangrijk om iets nieuws te laten zien of waar veel mensen in geïnteresseerd zijn. Aangezien je vaak meerdere vlogs wil maken is het vooral belangrijk dat je iets kiest wat je leuk vind om te doen. Enkele voorbeelden om te vloggen:

 • Beauty vloggen
 • Day traden 
 • Vloggen over Crypto's
 • Auto's
 • Een project, bijvoorbeeld het opknappen van een auto of het verbouwen van een huis
 • Over je werk
 • Vuurwerk
 • Speelgoed

De kansen in deze branche

Zoals al aangegeven is een succesvolle vlogger of influencer worden niet voor iedereen weggelegd, maar dat wil niet zeggen dat er geen banen zijn in deze relatief nieuwe branche.

 

Je hebt bedrijven welke producten en diensten leveren aan bedrijven (B2B) en bedrijven welke producten en diensten leveren aan consumenten (B2C). Deze laatste groep bedrijven zitten ook vaak op social media om hun producten en diensten aan te bevelen aan grote groepen mensen. Je kan hier denken aan:

Bol.com, wehkamp, Zalando (de webwinkels)

KPN, T-mobile, Ziggo, Center Parcs (deze bedrijven leveren een dienst om te verkopen en klanten te informeren)

NS, Rijkswaterstaat, ANWB (deze bedrijven leveren een dienst en willen mensen informeren)

 

Het zijn voornamelijk de grote bekende bedrijven welke op social media zitten, zoek ze maar eens op, op Twitter, Linkedin of kijk eens of ze een app hebben (of meerdere apps hebben).

 

Als je nagaat zijn er veel bedrijven welke er baat bij hebben om op social media te zitten, ze kunnen op deze manier snel en makkelijk communiceren met hun klanten. Dit kan allemaal kansen bieden voor jou voor het vinden van een baan.

Zoek eens op internet naar het vinden van een baan in de social media en kijk hier bijvoorbeeld naar de functie communicatie specialist. Kijk eens bij de bekende bedrijven op hun social media kanaal.

Tip. Zit een (groot) bedrijf nog niet op social media, stuur eens een open sollicitatie. Wellicht kan je bij dit bedrijf een mooie nieuwe baan vinden.

 

ICT voor social media

Het hele social media is iets digitaals en alles wat hiermee te maken heeft kan kansen in deze nieuwe branche bieden.

 • Je kan hier denken aan het onderstaande:
 • Maken en beheren van apps voor bedrijven
 • Maken en beheren van websites voor bedrijven
 • Het verbeteren van de zichtbaarheid van bedrijven
 • Het bedenken en maken van programma's voor vloggers, influencers en bedrijven

 

Kijk eens bij de ICT banen welke wij hebben gevonden in deze branche.  

 

Zoals je ziet zit er achter deze branche met vloggers, influencers, views enz. aardig wat bedrijven welke zorgen dat de bedrijven en mensen op social media actief kunnen zijn.

 

Succes met het vinden van je nieuwe baan.

 

Ps. Enzo Knol is ook een keer begonnen met de eerste Vlog. 

Zou jij willen werken in deze branche?


Reactie plaatsen

Reacties

Vlogger
4 jaar geleden

Een stukje voor de vloggers.. een aantal jaren geleden ben ik begonnen als pro vlogger. In het begin was mijn idee wat goede content maken en hoppa we krijgen bezoekers, de eerste 3 maanden gebeurde er weinig (max 10 bezoekers per week), na 3 tot 6 maanden kwam ik tot gemiddeld 10 bezoekers per dag doordat ik ook actief werd op diverse andere media (twitter, linkedin, etc) na 6 to 12 maanden af en toe een paar dagen gehad met 100 bezoekers. Na een jaar begonnen de bezoekers aantallen op te lopen en verdiende ik er ook een klein beetje aan, nu een beetje meer ;). Moraal van dit, vloggen is leuk, maar betekend ook zeker volhouden. Als de motivatie laag is en de moed je in de schoenen is gezakt leg dan de lat weer een stukje hoger !

kopidfgvg
6 maanden geleden

reading books is usable because you be proper smarter
http://www.book-sale.online/

datafastproxiespx01
6 maanden geleden

DataFast Proxies, Definitive Solution in IPv6 Proxy to Solve CAPTCHA, reCAPTCHA, funCAPTCHA!
IPv6 Proxy for XEvil 4, XEvil 5, XEvil Beta 6, CAPMONSTER 2!

- High Speed ​​IPv6 Proxy
- Virgin IPv6 proxy
- Anonymous IPv6 proxy
- Rotating IPv6 Proxy (configurable)
- Static IPv6 proxy (configurable)
- 24 Hour IPv6 Proxy
- IPv6 Proxy (Uptime 99.9%)

DataFast Proxies | Definitive Solution in IPv6 Proxy!
https://datafastproxies.com/

Contact:
https://datafastproxies.com/contact/

roxeena#Monaahi[Ykirihozjybovxoh,2,5]
5 maanden geleden

Canadian News Today is your source for the latest news, video, opinions and analysis from Canada and around the world.


Find top News here : https://www.canadiannewstoday.com/

Olpdew
4 maanden geleden

Hi!
Invest in your future with binary options trading on our platform. With just $10, you can take control of your financial future and start seeing returns quickly. Our platform offers real-time market analysis, a simple-to-use interface, and secure transactions. Trade from anywhere, at any time with 24/7 access. Don't miss this opportunity to unlock your earning potential.

WARNING! If you are trying to access the site from the following countries, you need to enable VPN which does not apply to the following countries!
Australia, Canada, USA, Japan, UK, EU (all countries), Israel, Russia, Iran, Iraq, Korea, Central African Republic, Congo, Cote d'Ivoire, Eritrea, Ethiopia, Lebanon, Liberia, Libya, Mali, Mauritius, Myanmar, New Zealand, Saint Vincent and the Grenadines, Somalia, Sudan, Syria, Vanuatu, Yemen, Zimbabwe.
https://trkmad.com/101773
Sign up and start earning from the first minute!

Danielloabs
een maand geleden

Top News Sites for guest post

https://www.topworldnewstoday.com/
https://www.canadiannewstoday.com/
https://www.bloombergnewstoday.com/

Regards

Olpdew
een maand geleden

Hi!
Earn every MINUTE without limit of 100, 200, 500, 1000 and whiter Dollars USA, there are NO limits!

We have been trusted by millions of people around the world since 2014!
The most convenient platform for online trading and investment 2023!
*Awarded by FxDailyInfo, a reputable international resource!
*World Business Outlook Award!
The most reliable financial broker 2023!

+ Instant withdrawal!
+ Demo account +10 000D!
+ Free Signals!
+ Free training!
+ *PROMO-CODE*: OLYMPOLYMP
*From $50 +30% to deposit!

WARNING! If registration is closed for your country, you need to enable VPN and choose a country from which registration is not prohibited, for example (Singapore).
After registration you can disable VPN and start earning, it is allowed!

Sign up, and earn unlimited earnings every 60 seconds!
The promo code is valid on these links only!

DOWNLOAD IOS APP (App Store)
https://app.appsflyer.com/id1053416106?pid=affiliate&c=101773&af_siteid=101773&af_sub2=App-Store&af_sub1=XR

DOWNLOAD ANDROID APP (Google Play)
https://app.appsflyer.com/com.ticno.olymptrade?pid=affiliate&c=101773&af_siteid=101773&af_sub2=Google-Play&af_sub1=XR

WEB VERSION
https://trkmad.com/101773/

MaryDeni4741
een maand geleden

XEvil 5.0 Lost automatisch de meeste soorten captcha ' s op,
Met inbegrip van dergelijke captcha ' s: ReCaptcha v.2, ReCaptcha v.3, Hotmail, Google captcha, Solve Media, BitcoinFaucet, Steam, +12k
+ hCaptcha ondersteund in nieuwe XEvil 6.0!

1.) Snel, gemakkelijk, nauwkeurig
XEvil is de snelste captcha killer ter wereld. Het heeft geen oplossingslimieten, geen threads nummerlimieten
u kunt zelfs 1.000.000.000 captcha ' s per dag oplossen en het kost 0 (nul) USD! Koop gewoon een licentie voor 59 USD en alles!

2.) Meerdere API ' s ondersteunen
XEvil ondersteunt meer dan 6 verschillende, wereldwijd bekende API ' s: 2Captcha, anti-captcha (antigate), rucaptcha.com, death-by-captcha, etc.
stuur gewoon uw captcha via HTTP-verzoek, zoals u kunt verzenden naar een van die service-en XEvil zal uw captcha oplossen!
XEvil is dus compatibel met honderden applicaties voor SEO / SMM / password recovery/parsing/posting/clicking/cryptocurrency / etc.

3.) Nuttige ondersteuning en handleidingen
Na aankoop kreeg je toegang tot een privé-technologie.ondersteuning forum, Wiki, Skype/Telegram online ondersteuning
Ontwikkelaars zullen XEvil gratis en zeer snel naar uw type captcha trainen-stuur ze gewoon voorbeelden

4.) Hoe krijg ik een gratis proefversie van de volledige versie van XEvil?
- Probeer te zoeken in Google "Home of XEvil"
- u vindt IP ' s met geopende poort 80 van XEvil-gebruikers (klik op een IP om ervoor te zorgen)
- probeer uw captcha te verzenden via 2CAPTCHA API Ino een van die IPs
- als u een slechte SLEUTELFOUT hebt, tru gewoon een ander IP
- geniet ervan! :)
- (het werkt niet voor hCaptcha!)

Waarschuwing: gratis XEvil DEMO ondersteunt geen ReCaptcha, hCaptcha en de meeste andere soorten captcha!

http://xrumersale.site/