Je succes op een vakantiebaan vergroten

In de vakantieperiodes gaan veel mensen lekker met vakantie. Heerlijk een week of een paar weken met verlof even niet meer met je werk bezig zijn (of misschien een beetje), maar lekker ontspannen of andere leuke dingen doen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën voor wat een fijne vakantie is. Het werk staat in veel branches niet stil tijdens de vakantieperiodes, maar gaat gewoon door. In sommige branches is het zelfs vaak nog drukker tijdens de vakantieperiodes, denk maar vooral aan de toeristensector en alles wat daar mee te maken heeft. Dit is een reden dat er vaak vakantiebanen te vinden zijn.

 

Veel vakantiebanen worden vaak ingevuld door mensen die nog op school zitten, deze groep is vaak flexibel en kan meer werken in de vakanties. Vakantiebanen zijn vaak voor jou een mooie kans om wat extra geld te verdienen en het bedrijfsleven te leren kennen.

Na zo een periode heb je werkervaring opgedaan en wellicht ben je er achter gekomen dat deze branche jou wel leuk lijkt, of je denk toch maar even doorleren voor een andere baan.

 

Vakantiebanen zoeken, waar moet je beginnen?

Op internet zijn op diverse websites veel vakantiebanen en bijbanen te vinden. Google maar eens op bijvoorbeeld, vakantiebanen en vakantiewerk je zal al diverse hits vinden met bedrijven waar vakantiewerk wordt aangeboden. Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet is dat de bedrijven rechtstreeks op social media aangeven dat ze vakantiewerk hebben. Probeer hier ook eens op te zoeken. We gaan in dit blog niet in op, waar de vakantiebanen allemaal te vinden zijn, dit aangezien dit per periode en per jaar kan verschillen.

 

Echter voordat je gaat zoeken naar een vakantiebaan is het wellicht wel even goed om voor jezelf na te gaan, wat zou je willen en waar ben je goed in.

Hieronder staan een aantal vragen welke jou wellicht verder kunnen helpen om te achterhalen wat je zou willen:

  • Zoek je een baan puur alleen voor de vakantie periode? Dan zou gewoon wat extra geld tijdens de vakantie het belangrijkste voor jou zijn. Blijf echter wel kritisch voor jezelf, weet wat je leuk en interessant vind, maar weet ook wat echt niet bij je past. Tijdens je vakantie periode elke dag jezelf moeten motiveren om te werken is niet leuk. Na je vakantieperiode begint het normale leven weer en moet je bijvoorbeeld weer studeren. Het is niet leuk als je terug moeten kijken op een verschrikkelijke vakantie periode.
  • Zou je graag na je vakantiebaan bij dit bedrijf willen blijven werken met een parttime baan of bijbaan? Wellicht wil je na je studie hier werken. Door vakantiewerk gedaan te hebben ken je het bedrijf al en hun kennen jou ook al. Mocht je goed werk geleverd hebben dan kan dit altijd werken in je voordeel tijdens een sollicitatiegesprek of sollicitatiebrief.
  • Wil je graag in deze branche werken en wil je ervaring opdoen? Stel je voor dat je een studie volgt waarin je de mogelijkheid hebt om diverse richtingen te kiezen of in diverse branches te werken. Door al werkervaring op te doen kan je een branche al wat beter leren kennen en hier je voordeel meedoen. Is het wat of toch niet. Misschien kan je de vakantiebaan omzetten na de vakantie als een vaste bijbaan.
  • Kan de vakantiebaan jou meer leren wat je bij je studie kan gebruiken? Op deze manier kan je je werkervaring benutten tijdens je studie. Je hebt geld verdient en wat geleerd, dit is een mooie win win situatie.

 

Uiteraard zijn er nog heel veel andere redenen om voor een vakantiebaan te kiezen of niet. Reisafstand, uurloon, werktijden, soort werk zijn natuurlijk ook heel belangrijk om mee te nemen in je overwegingen.

 

Mocht je eruit zijn en weten wat je wil, dan kan je op zoek gaan naar de baan. Je hebt al een goede voorbereiding gedaan en weet waarom je de baan zou willen hebben. Nu moet je nog zorgen dat je een goede sollicitatiebrief schrijft en sollicitatiegesprek hebt.

Let erop dat jij deze vakantiebaan ook met een rede wil hebben. Probeer in het gesprek te achterhalen of dit ook mogelijk is.

 

Op onze website vindt je onder sollicitatie tips en Checklist diverse tips om te zorgen dat je een goede indruk achterlaat om de kans op je vakantiebaan te vergroten. Je wilt natuurlijk niet de hele vakantie bezig zijn met het krijgen van een vakantie baan.Begin dus vroeg met zoeken en maak gebruik van de tips.

 

Tip: Mocht je een interessante vakantiebaan hebben gehad, zet dit op je CV. Het is voor een bedrijf goed om te weten wat je allemaal hebt gedaan en wat jou ervaringen zijn. Een goede vakantiebaan is zeker de moeite waard om te vermelden.

Tip: Op niet elke website zijn vakantiebanen en bijbanen te vinden. Mocht het bedrijf je wat lijken, benader dit bedrijf gewoon eens. Misschien heeft dit bedrijf net in een vakantieperiode wat extra mensen nodig, aangezien een deel van het personeel op vakantie gaat. Er zijn heel veel banen waar niet veel inwerktijd voor nodig is, maar waar je wel productief kan zijn door werk bij andere uit handen kan nemen.

 

Succes met het vinden van je vakantiebaan of bijbaan.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.