Geld besparen of verdienen op de markt (of marktplaats).

makkelijk geld verdienen en bespaken op de markt en markplaats

We kennen het eigenlijk allemaal wel, de markt en Marktplaats. Wellicht loop je elke week even langs de markt om je boodschappen te doen. Of misschien verkoop of koop je wel eens wat via Marktplaats. Echter sta je er wel eens bij stil dat je hier ook geld kan verdienen? Of geld kan besparen? Laten we eens verder kijken naar de mogelijkheden. 

Wat is de markt? 

Voor we wat dieper ingaan op de markt is het goed om even na te gaan wat de markt nu eigenlijk is. De markt is een openbare ruimte waar mensen producten verkopen. Doordat mensen op de markt geen vaste winkel hebben, kunnen ze de kosten laag houden en zo vaak de producten goedkoper aanbieden. Dit maakt de mark interessant om geld goedkoop spullen te kopen.

Marktplaats en de markt 

De markt bestaat al heel lang. Vroeger waren er veel mensen die hun spullen verkochten op de markt. Tegenwoordig heb je op de markt vaak levensmiddelen welke je kan kopen, zoals groentes & fruit en vleeswaren. Naast de levensmiddelen worden er ook vaak (kleine) dagelijkse producten aangeboden, zoals kleding, horloges, portemonnees, tassen, enz. Daarnaast zijn er ook speciale markten zoals kerstmarkten en zomermarkten, hier verkoopt men soms net weer iets ander producten, maar vaak zijn het de kleinere spullen. 

Naast de traditionele markt is er ook een digitale versie ontstaan van de markt, dit is Marktplaats. Op Marktplaats wordt nu ook veel handel gedreven en worden er nieuwe en tweedehands spullen aangeboden. 

Zover de uitleg over de markt, maar hoe kan je nu geld verdienen op de markt?

Geld verdienen op Marktplaats

Marktplaats.nl is opgericht in 1999 en de grootste website voor het kopen en verkopen van spullen. Elke dag bezoeken meer dan 2 miljoen mensen Marktplaats via de website of de app. Met deze aantallen bezoekers is Marktplaats een makkelijke manier om veel mensen te kunnen bereiken en dit is juist wat je wil als verkoper!

Op Marktplaats kunnen kopers en verkopers elkaar makkelijk vinden en zo hun spullen verkopen. Jij wilt graag van je spullen af en een ander is mogelijk geïnteresseerd. 

 

Met de app van Marktplaats kan je makkelijk een foto maken van het product dat je wilt verkopen en gelijk plaatsen. Marktplaats geeft je ook allemaal tips om dit makkelijk voor elkaar te krijgen en zo snel en makkelijk je producten te kunnen verkopen. 

 

Mocht je je spullen per post willen versturen dan is het goed om te weten dat er gelijk oversteken bestaat. Dit gelijk oversteken is dat de verkoper zijn geld krijgt als het pakket door de koper is ontvangen. Meer informatie over gelijk oversteken staat hier. 

Geld verdienen op de markt

Op de markt geld verdienen komt op hetzelfde neer alleen dan niet digitaal. Jij hebt spullen en wilt deze graag verkopen. Er zijn een heleboel verschillende markten in Nederland en België welke bij jou soort producten aansluiten. 

Echter wat wat wij hier meer bedoelen is dat je kan werken op de markt. Wellicht is er elke week een markt bij jullie in de buurt en zoeken ze nog iemand. Vraag eens bij de markt of ze nog iemand nodig hebben. Vaak is iemand welke wekelijks op de markt staat een ondernemer welke niet uit jullie plaats komt en soms ver moet rijden. In dit geval kan een lokaal persoon interessant zijn voor de ondernemer. Jij kent de mensen in de buurt en je hoeft niet zo ver te reizen. Een mooie win-win situatie.

Welke markten zijn er?

Zoals al gezegd zijn er heel veel verschillende soorten markten. Vaak zijn er in bepaalde regio’s of seizoenen speciale markten en braderieën. Denk maar eens aan kerstmarkten, zomermarkten, jaarmarkten en bijvoorbeeld een paardenmarkt. Er is eigenlijk voor iedereen wel een interessante markt. Wil je meer weten over welke markten wanneer zijn? Kijk eens op: Hollandse markten of voor de markten in Vlaanderen op zoek via Google op Uit in Vlaanderen.

De Bazaar in Beverwijk

Hou je van markten bezoeken en wil je eens de grootste overdekte markt van Europa bezoeken kijk eens op De Bazaar in Beverwijk.

Markthal Rotterdam

Een andere zeer unieke locatie is de Markthal in Rotterdam. Op deze locatie is een lokale markt geheel overdekt door een modern gebouw. Absoluut een mooie en unieke locatie om te bezoeken. Meer informatie over de Markthal in Rotterdam is hier te vinden. 

 

Zoals al in het begin aangegeven kan je geld verdienen op de markt of Marktplaats door je spullen te verkopen en je kan er uiteraard ook geld besparen door de juiste koopjes te vinden. 

Mocht je werk zoeken of een vakantiebaan? Kijk eens wat vaker op de markt!