Trading kaarten

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 19:03

Trading kaarten zijn de laatste tijd zeer populair en dat is ook niet zo gek aangezien er veel influencers zijn welke verschillende kaarten zoals Pokemon en Fortnite sparen en verhandelen. Doordat er veel mensen geïnteresseerd zijn in deze trading kaarten , zijn sommige ook echt heel veel geld waard. Stel je voor dat jij nog zo een kaart hebt welke veel geld waard is, dan zo dit heel mooi zijn, maar hoe weet je dit? Wat zijn trading kaarten eigenlijk of de bekend Pokemon kaarten en hoe werkt dit? 

Op het internet is veel informatie te vinden over de meest waardevolle kaarten van 500.000 Dollar of meer, maar hoe krijg je dit voor elkaar?  

Trading kaarten

Vroeger spaarde mensen van alles, zoals sigaren doosjes, zeepjes, pennen enz. Er zijn ook mensen welke voetbal kaarten, rugby kaarten en honkbal kaarten spaarden. Sommige van deze sport kaarten zijn heel veel geld waard en worden ook verhandeld voor andere kaarten. Het is belangrijk om te weten dat je met al deze trading kaarten er vroeg bij moet zijn. 

Wanneer is een trading kaart veel geld waard?

Zoals al hierboven aangegeven moet je er als 1 van de eerst bijzijn, je moet al beginnen voordat de hype van het type trading kaart begint. Vaak zijn er van de eerste series nog niet zoveel gedrukt en dit maakt dat een kaart zeldzaam is. Wanneer er een hype ontstaat voor de trading kaart dan willen mensen graag veel geld betalen voor een zeldzame kaart. 

Een echte verzamelaar wil de kaart graag hebben om zijn serie compleet te maken. Het kan ook zijn dat de kaart gekocht wordt al investering, hierbij gok je dat de kaart in de toekomst nog meer waard wordt. 

Een ander heel belangrijk punt wat de waarde van een zeldzame kaart bepaald is hoe gaaf de kaart is, hoe goed is de kwaliteit van de kaart. Als een kaart onbeschadigd is dan is deze meer waard dan een kaart welke er minder goed uitziet. 

Tip1: als jij nu een goede zeldzame kaart hebt zorg dan dat deze niet beschadigd. 

Tip2: Kijk eens in een oude kast of doos of hier nog een oude kaart in zit….misschien is deze wel zeldzaam en wellicht veel geld waard. 

Pokemon trading kaarten 

Wellicht de meest bekend trading kaarten zijn de Pokemon kaarten. Pokemon is in 1996 begonnen in Japan en een paar jaar later kwamen de kaarten ook in andere landen beschikbaar, zoals Amerika. Naarmate de populariteit groeide werden er ook meer kaarten per serie gedrukt, hierdoor zijn de eerste series het meest zeldzame. Soms werden er ook bepaalde kaarten gedrukt om iets te vieren, deze kaarten zijn doordat ze weinig gedrukt werden ook zeer zeldzaam. 

Fortnite trading kaarten

Er zijn nu ook Fortnite kaarten te koop en deze kaarten zijn nog niet zo lang op de markt. Het kan dus zijn dan als jij er als 1 van de eerst bijbent om deze Fortnite kaarten te kopen, wellicht een kaart hebt welke over een paar jaar zeldzaam is. Mochten deze kaarten in de toekomst ook een hype worden, dan kan het maar zo zijn dat je een waardevolle kaart hebt. 

Ongeopende trading kaarten

Wat je nog wel eens op Youtube ziet is dat een influencer een ongeopend pakje trading kaarten gaat openen. Vaak zijn dat ongeopende pakjes van een oude serie. Het kan hierbij voorkomen dat er een waardevolle kaart bij zit dit aangezien de oude series al zo wie zo zeldzamer zijn als de nieuwe welke je nu kan kopen. 

Mocht je het kunnen weerstaan, dan kan je een paar pakjes kaarten kopen en deze niet openen over een aantal jaar kan je eens kijken of je ze voor meer geld kan verkopen….of je maakt zelf een Youtube video van een unboxing van een oude versie van Pokémon of Fortnite kaarten...misschien wel goed voor de views.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.