Succesvol thuiswerken en thuis lessen volgen

Het maximale uit je thuis werkdag halen.  

Thuis werken?

Laten we maar gelijk eerlijk zijn niet iedereen kan thuiswerken of lessen volgen, maar er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om thuis digitaal wat te kunnen doen. Door thuis te blijven verminder je de kans om in contact te komen met het Coronavirus (COVID-19). Wat zijn de beste mogelijkheden? Wat zijn de mogelijkheden voor scholen, bedrijven, de zorgsector om thuis te werken? 

-- Voor de meest actuele informatie over het Coronavirus verwijzen wij je door naar het RIVM --

Wat zijn de beste thuiswerk tools?

Om thuis te kunnen werken heb je een internetverbinding nodig en een computer (tablet of mobiel). 

Tegenwoordig heb je allemaal programma’s welke het mogelijk maken om digitaal te kunnen communiceren. Je kan de volgende tools gebruiken:

Audio, alleen geluid (“bellen” via een programma)

Video, beeld en geluid

Presentaties / online vergaderen

Gezamenlijk werken in een document

Online werken in een programma, zoals bijvoorbeeld Salesforce en SAP

Hoe werkt thuiswerken?

Het online werken in een programma en tool werkt eigenlijk hetzelfde als op kantoor, dit zullen we niet verder bespreken, maar het geven van online lessen, het online vergaderen en een online consult zijn nieuwe tools welke niet iedereen gebruikt en kent.

Je hebt eerst een programma nodig welke je de mogelijkheid geeft om online te communiceren, enkele programma’s zijn:

Skype 

BlueJeans

WebEx

Microsoft Teams

Slack

Speciaal voor scholen, zie ook de onderwijsoplossingen van Google en zie voor docenten

 

Via deze programma’s kan je een uitnodiging per mail sturen en de andere mensen uitnodigen om deel te nemen aan de online lessen of vergadering welke jij wil geven. Vaak kan je je scherm delen en de gebruiker hetzelfde laten zien als dat jij op je computer ziet. Naast het laten zien van je beeldscherm kan je geluid en video toevoegen. Door bijvoorbeeld je webcam aan te zetten kunnen ze jou zien. Op deze manier kan je interactie krijgen door gebruik te maken van de videoverbinding. 

 

Online vergaderen is handig als je niet fysiek aanwezig kunt zijn. Door het Coronavirus zullen veel organisaties naar deze nieuwe mogelijkheden gaan zoeken. Vaak is het nog even experimenteren welke tool het beste werkt voor jullie, maar de meeste programma’s spreken voor zich. Het grote voordeel is dat je kunt doorwerken zonder de deur uit te gaan en dit is nu net heel handig gezien de huidige situatie. 

Tip: vaak hebben de programma’s voor het online communiceren ook een chatfunctie deze is makkelijk voor het delen van een link of een document. 

 

Het is nog te vroeg om te zeggen, maar het kan best zijn dat veel bedrijven erachter komen dat de nieuwe communicatiemiddelen goed werken en dat deze ook mogelijkheden brengt voor in de toekomst. Wellicht communiceren we vaker met onze klanten, studenten of patiënten via een Skype of Microsoft teams call dan dat we in de file staan om er naartoe te rijden. 

Wil je meer over weten over hoe je goed kan communiceren, lees hier meer over communicatie en de valkuilen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.